2015-11-21 00:57:01• hírek • Kocsis Zoltán

Mikulás-nap az Öngyilkosok klinikájával

Az elmúlt években megszokottakkal ellentétben idén elmaradnak a nagyszabású rendezvények december elsején, jelentette be Dorel Coica polgármester. Nem lesznek koncertek, elmarad a tűzijáték és az ingyen babfőzelék is - közölte.

„Legalábbis a polgármesteri hivatal részéről. Hogy mások mit csinálnak, nem érdekel", tette hozzá, átdobva ezzel a labdát a megyei tanács térfelére.

Az előzetes program szerint az ünnepélyes koszorúzást követően 15.00 órakor kiállítás nyílik a Szakszervezetek Művelődési Házában a Szatmár Megyei Múzeum a „nagy egyesüléssel" kapcsolatos archívumából. Délután 18.30 órai kezdettel pedig a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében Stefan Novak karmester irányításával ünnepi koncertet ad a filharmónia zenekara. Előtte 18.00 órakor a polgármester felkapcsolja Szatmárnémeti díszkivilágítását a Pannónia-szállóval szemben felállított karácsonyfánál.

Pénteki sajtótájékoztatóján Coica szót ejtett a Mikulás-napi eseményekről is. Ezek szerint 10.00 és 13.00 órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában fellép az országszerte népszerű Gasca Zurlii gyerekeknek szóló magán színtársulat. Délután pedig az Északi Színház román tagozatának előadására invitálta a polgármester a szatmáriakat. A Clinica Sinucigasilor, azaz az Öngyilkosok Klinikája előadás 19.00 órakor kezdődik. Meglehetősen bizarr választás Mikulás-napra...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: